28. december 2005
Reise nach Wien ist aus :(

Pred nekaj minutami sem odpovedala 3 dnevni izlet na Dunaj :( Zaradi vremenskih razmer bomo raje ostali doma. Napovedi za Dunaj so pa še vedno ovlački s snegom... :( Prihajamo po mojih izpitih, če takrat ne bo več snega. Chici bi kar koristila socializacija na Dunaju, ker grejo tam lahko psi povsod zraven. No, malo socializacije sva imeli tudi danes dopoldne. S kolegico sva se zmenili, da greva ven s psoma in sva se mimo grede ustavili v motoklubu, sva hoteli kar zunaj za šankom na hitro spiti kavico, pa naju je natakar povabil noter - skupaj s Chico in Kali. Res enkratno :) Chici od začetka ni najbolj ustrezalo, da je morala biti pri miru, pa še v zaprtem prostoru medtem, ko bi se lahko zabavala na snegu, ampak se je kmalu vdala v usodo in se vsedla zraven mene in naslonila glavo na moje koleno. Potem, ko sta bili obe tako pridni, je sledilo divjanje po snegu - Chicolina je prijetno utrujena im mi pridno greje noge.

Od Božička, ki je nosil pri naših doma sem dobila pa tehtnico in Chica tehta komaj 15 kg - vsi ostali iz legla so težji (no, sej to že skoraj ves čas). Jest ji dajem dovolj, ampak pomoje vse sproti porabi, ker je ves čas v pripravljenosti in ima res ogromno energije. No, o mojih kilogramih pa raje ne bi - jih imam kar nekaj več kot lansko leto decembra. Bo treba it danes na aerobiko :) Ampak potem imam občutek, da sem že veliko naredila za sebe in potem toliko več pojem :)

Danes je pa koncert pihalnega orkestra SVEA. Igrali bojo eno pesem, ki mi je všeč (iz filma 10 Things I Hate About You). Ne vem še, če bom šla ... mogoče pridem nekje na sredi koncerta in jo še ujamem... Mogoče pa ne in bom gledala slovenski celovečerec Življenje kot v filmu.
 
Objavila Tina ob 12:09 | povezava na objavo |


3 Komentarji:


V 28. december 2005 ob 15:54, Blogger Lilit

O skoda :((( pri nas tudi spet snezi... letos je zgleda ekstremno ;)
Grin gre tudi vcasih z mano na kavo, in je potem ves siten, ker mora bit na mestu - on pa bi sel povohat vse goste, pa pogledat, kaj dela tista teta za pultom... Ampak malo socializacije mora bit, ne :)

 

V 28. december 2005 ob 22:12, Blogger Jean

Too bad about Vienna...We are supposed to travel to Germany tomorrow (Thursday) to pick up our little aussie but after watching the news and weather report I am thinking it is not such a good idea...but I don't know if conditions the next day will be any better...and we can't wait to bring her home! Damn.

We just got back to the Karst after five days in Portoroz (which included meeting Grin and Urska in Koper for agility), and came home to a huge blanket of snow. Lyra the border collie loves it (and so do I, and Monika) but the last bit of road to our house is completely impassable, so I left the car in the village and hauled our luggage back by hand.

Lyra is increasingly well socialized. Some friends/fans came to visit her in Portoroz (her foster parents, who have taken care of her on several occasions when we've traveled, and sometimes borrow her just for fun). We had coffee in the cafe next to the Grand Hotel Palace (dog-friendly, as are several of the hotels there), and she got to cross a funny-looking glass bridge over a stream and go through some revolving doors, both of which freaked her out initially but then she took it in stride. She's pretty good at this point about lying quietly under the table while we humans drink and chat, but it wasn't always like this. When we traveled over from the US to Zurich a year and a half ago, and drove from there to Slovenia, we stopped for the night in a little town in the Italian Tyrol. I went out for breakfast at a cafe with her early the next morning and I had to restrain her from snarling, lunging, and nipping at the legs of (herding behavior maybe?) the waiter who brought me my coffee and croissant. I am glad she has successfully passed through that stage!

 

V 28. december 2005 ob 22:27, Blogger Lilit

Lahko pa prides na morje ;)