20. maj 2006
'delovna sobota'
V tem trenutku poteka v Zagorju vaja SIP (skupina za iskanje pogrešanih). Vodniki v oranžnih oblačilih in vsak s svojim psom se sprehajajo po Zagorju – vsaka skupina do svojega delovišča. Ena skupina bo iskala v rovu 'pod skalo' – zborno mesto je pri Graščini. Prav tako pri Graščini pa poteka snemanje orkestra SVEA. Pomoje zna biti prav zanimivo, če bodo v kader skakali moški in ženske v oranžnih pajacih skupaj z lajajočimi psi ;)

Aja, zakaj mene ni na vaji? Vaja je samo za vodnike, ki so v enoti SIP. Markiranje v takšnem vremenu mi pa ne diši ravno najbolj. Sem šla zjutraj vse pozdravit in malo pomagat, pa še vsem bom šla pogledat, če kaj rabijo in to bo to. Pa na koncu vaje bom šla malo prečekirat, da vidim kako je (bilo). Danes se bom raje posvetila projektu pri predmetu Elektronsko poslovanje. V bistvu bom bolj leteča: nekje med domov, društvom, godbenim domom, delovišči in trgovino.

Še en razlog zakaj me ni na vaji: včeraj mi je vse dol padlo, kar se tiče reševanja. S samim konceptom ni nič narobe, tudi Chica je odlična v isnakaju - malo manj pri oviarh. Motijo me pa nekateri ljudje, ki so prav zlobni. Te besede ponavadi ne uporabljam – sploh. Ampak nobena druga beseda ne more opisat določenih ljudi. Zahrbtnost je premil izraz. Glede na razmere, me zadnje čase čezdalje bolj vleče v agilitaške vode.

Zaenkrat je tu na treningih samo motivacija, spodbujanje s strani ostalih agilitašev, dobra volja,... Chica pa tako ali tako uživa v vseh aktivnostih. Bomo videli kam naju bo pot zanesla v prihodnosti. Zaenkrat trenirava oboje.

 
Objavila Tina ob 09:33 | povezava na objavo |


9 Komentarji:


V 20. maj 2006 ob 12:48, Blogger Lilit

Pri nas pa je sooooonce ;)
Te razumem glede resevanja. Mislim, ce se ne pocutis dobro med takimi ljudmi, je ze boljse, da ne tratis svoje energije v teh smeri.
Na koncu nas bo cel kup AR agilitasev :))

 

V 20. maj 2006 ob 19:49, Blogger Jean

Watch out! Agility is addictive. You may end up a junkie like me, suffering when you don't get your fix.

As for SAR--I have a lot of respect and admiration for the people and dogs who do it. Admittedly I don't know much about it, but I've sometimes thought it would be interesting to get more involved, with the right kind of dog. For now, though, I'll do agility whenever I can. Not, unfortunately, today.

 

V 20. maj 2006 ob 20:29, Blogger Tina

@ulala - žal se je potem zgodilo tako, da sem bila na društvu od enajstih pa do 19h. Kot bi bila v službi ;)
Pri EP se je pa način dela zelo spremenil. Mi moramo izdelati projekt (v bistvu poslovni načrt). Delamo pa spletno turistično agencijo - po trije smo v skupini in je kar naporno.

@lilit: reševanje je meni ql, Chica uživa v iskanju, pa tudi vsa ta leta odkar sem notri ni bilo nobenih problemov. Problemi so se pojavili z vstopom ene osebe v naše društvo, ki pač ne mara določenih žensk in potem samo čaka, kdaj nas bo lahko zaj****. Včeraj npr. sem prišla na trening in je bila tudi ta oseba tam in mi ni povedala kje bo trening oz. če sploh bo in potem je šla. Kasneje sem šele izvedela, da je trening bil in to v rovu. Potem se je pa zgovarjala, da sem delala agility in da sploh nisem prišla na trening... Potem se mi pa ne da ubadat s takimi, ki samo gledajo kako bi te očrninili pred drugimi... Pustimo stati, bi rekel moj priljubljeni primorec :)

@jean: agility is highly addictive :) Pa še naš trener bo kmalu dobil borderja, tako da se treningi začenjajo s polno paro in brez prestanka. On je bil aktiven že pred leti, potem pa je malo opustil vse skupaj. Zadnjič sem mu tudi rekla, da mora biti pri Chici vse na lepo in je rekel, da bova potem tako tudi delala. V glavnem, sem totalno navdušena. Chica se pa premaguje ovire tudi kadar ji ni treba - takrat, ko se s psi igrajo in tekajo, gre vmes še v tunel in naredi nekaj preskokov. Trenutno jo najbolj navdušuje skok skozi gumo:)

 

V 21. maj 2006 ob 10:46, Blogger Lilit

Ja ce mislis resno z agilityjem, potem tega ne pustit, ker meni Grin isto dela - kar sam teka po ovirah, in potem ti pride to narobe, ce so ovire ful blizu in si pes izbere tisto, ki jo ima rajsi. Seveda so cone najboljsa stvar na svetu, ker tam dobis priboljsek ;)

 

V 21. maj 2006 ob 19:24, Anonymous Anonimni

Hm ja reševanje...ja popolnoma te razumem, da se ti je lahko zamerilo zaradi določenih oseb. Been there, seen that.
Zato sem tudi odšla v agility vode, iz katerih sem samo za hobby pogledala nazaj med reševalce...pač so aussieji tako vsestranski, da se da z njimi početi oboje :-)

Glede treniranja agilitya s Chico pa takole...moje osebno priporočilo, pa verjetno izkušnje iz prve roke od Lilit tudi je, da si najdeš trenerja, ki ima za sabo že ornk kilometrino v tem športu, in ki pozna pasemske značilnosti. Ker ne vem kdo je vaš trener, ti lahko rečem samo, da če nekdo dobi borderja, še ne pomeni, da je primeren za trenersko delo.
Nočeš pa imeti na koncu aussieja, ki ne vidi poante agilitya. Jih je že preveč takih...

 

V 21. maj 2006 ob 19:55, Blogger Tina

@ lilit & mihela: zaenkrat sem v takšni fazi, da bom trenirala agility in reševanje. Oboje bolj zaradi veselja kot pa nekih hudih ambicij po ne vem kakšnih uvrstitvah. Ravno toliko, da se s Chico zabavava.
Kar se pa trenerja tiče, mi je zaenkrat uredu, drugače pa nimam niti časa niti sredstev, da bi se kam vozila na treninge agilityja.
No, trenutno sem še pod vplivom petkovega 'treninga', tko da ne vem točno kako bom zdej - kako resno s katero stvarjo. Naslednji trening reševanja bom pa definitivno zamudila - za največjim veseljem, ker praznujemo rojstni dan Alpine Riverjev :)

 

V 21. maj 2006 ob 21:48, Blogger Lilit

Haha, kje bos pa dobila trenerja, ki je ze ucil ausija? V Sloveniji takorekoc mission impossible, tudi v La bora mislim, da se niso imeli nobenega.
Jaz priblizno poznam mojega psa in priblizno vem, kako moram z njim, tako da delam bolj po sistemu da trener uci mene, jaz pa psa.
Tina, ce mislis to delat samo za hobi (kar misli si, ja, da bo pri tem ostalo ;))) je po mojem cisto kul, kar vas vas trener uci. Ko bos pa hotela kaj bolj resnega, se bos pa vozila h komu, ki te bo naucil dobro vodit psa ;)
Resevanje se mi zdi kul, ampak ker nimam namena zivljenja posvetit temu, se ga pac ne lotim. Se mi zdi brezveze, da bi kar tako malo hodila za hec, vsaj pri nasih to ne bi slo. (Oziroma, najbrz bi slo, samo bi me grdo gledali, tako da... nima smisla.)

 

V 22. maj 2006 ob 10:57, Anonymous Anonimni

Ne mislim nekoga, ki je že učil aussieja. Dovolj je nekoga, ki pozna karakteristike te pasme (ja tudi trenerji se pozanimajo kako pasmo učijo) in seveda podobnih...izkušnje kažejo, da si BC in aussie vsaj pri agiju vseeno nista tako različna ;-)
No vsaj za Tax to velja hehehe, pa urch tudi ni več deleč od takega dojemanja zadeve :-)

Sej prav Tina, treniraj oboje, potem boš pa dvidela kam te bo potegnilo. Sej Hrvati tudi oboje počnejo hkrati pa so na obeh področjih v svetovnem vrhu z istimi psi ;-))

 

V 22. maj 2006 ob 11:20, Blogger Tina

Mihela, hvala za napotke in motivacijo. Hrvati so pa res dobri, kar zadeva pse...