3. september 2007
Z Goričkega v Piran
Včeraj sem si cel večer prepevala to pesem (jukebox). Danes sem pa na portalu Zasavje.org našla to novico :)

Pohod z Goričkega v Piran


Ljubitelje pohodništva, narave in glasbe vabim, da se pridružijo pohodu z Goričkega v Piran, ki se bo začel v soboto, dne 15. 9. 2007 na Goričkem – ob 9. uri v Hodošu in bo trajal toliko časa, dokler ne pridemo peš do Pirana (približno 12 – 15 dni oziroma 300 km).

Pohod bo potekal po trasah evropskih pešpot E6 in E7, ki vodita preko Slovenije. Nekje na sredi pa bo pot zavila izven teh dveh poti in se usmerila preko Zasavja, od koder smo doma pobudniki tega pohoda.

Glede prenočevanja in hrane se bomo sproti dogovarjali in usklajevali. Če bo mogoče, bomo spali ob obpotnih gostiščih in kmetijah, lahko pa tudi v kakšni telovadnici, pod šotori, kozolci ali pod milim nebom. Vsak nosi svoje stroške tega pohoda (hrana, prenočišče). Stroškov organizacije pohoda ne bo. Dnevno bomo hodili 25 – 25 km, mogoče kdaj tudi več ali manj.

Nekaj nas bo hodilo celo pot od Goričkega do Pirana. Pričakujemo pa, da se nam bodo na posameznih etapah pridružili lokalni ljubitelji hoje, pomoč pri iskanju markacij, poti in stez pa so nam obljubili tudi planinci in predstavniki evropskih pešpoti. Morda se nam bo na kakšnem delu poti pridružil tudi Vlado Kreslin ali kdo iz njegove skupine.

Pohod je povezan z izdajo novega albuma Vlada Kreslina z naslovom Cesta in nosilno pesmijo Z Goričkega do Pirana, zaradi katere se je rodila ideja za ta pohod. Na tem pohodu ne bo nihče reklamiral samega sebe, nihče nobene dejavnosti, stranke, organizacije ali firme. Skupina bo sestavljena izključno iz ljubiteljev pohodništva, glasbe in Slovenije.

Vabilo bo v naslednjih dneh objavljeno na www.kreslin.com. Tisti, ki bi radi z nami prehoditi celo pot, se prijavite na e-naslov: stasa.lepej.odvetnica@siol.net ali na telefon 041-780-845.

Ostalim, ki boste hodili le posamezno etapo poti, se ni treba prijavljati in boste sproti preko medijev obveščeni o tem, kje se pohodniki nahajamo ter kje se nam lahko pridružite.

Pohodnikom želimo veliko dobre volje in tudi potrpežljivosti in strpnosti, ko se bomo morda kdaj izgubljali, ko ne bomo našli markacij, ko nas bodo bolele noge, ko se bodo pojavili žulji in vreme mogoče ne bo ugodno.

Mogoče se jim pa pridružim po Zasavju...

Oznake: ,

 
Objavila Tina ob 07:29 | povezava na objavo |


3 Komentarji:


V 3. september 2007 ob 09:37, Anonymous Anonimni

uuu to bi bilo kul, ce bi clovek imel cas.organizatorka pa dobro pozna kreslina...kreslin pa itak je zelo fajn in njegov komad iz gorickega v piran eden najboljsih iz nove plate...
kul kul

riba

 

V 3. september 2007 ob 23:31, Blogger Tina

Riba, gremo pol po Zasavju zraven? :)

No, ce organizatorka dobr pozna Kreslina, lohk pa še kakšne karte zrihtaš za koncert... gremo lohk v 4, da ne bosta sama z M. ;-)

 

V 4. september 2007 ob 09:47, Anonymous Anonimni

js sm za, de gremo po zasavju zraven:)

bom to js se pozanimala ob prvi priliki in naju vkljucila zraven...

riba