17. avgust 2007
Akcija!
Zagorjani, vem, da me berete ;-)
Sledi pomembno obvestilo oz. prošnja za pomoč...


AKCIJA STERILIZACIJ IN KASTRACIJ ZAPUŠČENIH MAČK

DPMŽ Trbovlje skupaj z Občino Zagorje ob Savi sodeluje v akciji sterilizacij ter kastracij zapuščenih mačk na področju Zasavja – akcija trenutno intenzivno poteka v Zagorju ob Savi.

Glavni poudarek v izvajanju akcije oziroma projekta je v delu aktivistov prostovoljcev – hraniteljev živali, ki delujejo po posameznih lokacijah na terenu. Namen izvajanja akcije je predvsem preprečitev nepotrebnega razmnoževanja zapuščenih prostoživečih mačk ter vzdrževanje njihovega števila na sprejemljivem nivoju. Na ta način se najuspešneje omeji ali celo prepreči siceršnja posledična problematika, obenem pa gre tudi za najbolj praktično obliko reševanja problematike do okolja in tudi za najhumanejšo ter zdravstveno gledano ugodno rešitev do samih živali.

Sama akcija kot takšna poteka v sodelovanju društva, izvendruštvenih aktivistov, veterinarske ambulante Trbovlje in Občine Zagorje ob Savi.


Akcija se izvaja po določenem ter dogovorjenem protokolu; to med drugim v praksi pomeni ulov živali, veterinarska triaža, sterilizacije in kastracije, oddaja živali (pri katerih je socializacija in oddaja še možna ter smiselna) ali vračanje za oddajo neprimernih živali po posegu sterilizacije/kastracije nazaj v okolje, kjer so bivale.
Občina Zagorje financira posege sterilizacij in kastracij, ostalo (delo, drugi stroški, hrana,…) je stvar sodelujočih izvendruštvenih aktivistov ter društva. Izvendruštveni aktivisti ter društvo svoje delo opravljajo prostovoljno in brezplačno. Društvo pomaga tudi s hrano za živali in delnim kritjem finančnih stroškov za veterinarsko oskrbo živali, kolikor je pač možno.

Upoštevajoč, da je društvo nepridobitna, dobrodelna, nevladna in prostovoljna organizacija in da je tovrstna akcija vsesplošno koristna ter vsekakor tudi potrebna, društvo potrebuje tudi finančno pomoč darovalcev. Če želite kakorkoli priskočiti na pomoč skladno s svojimi zmožnostmi in pripravljenostjo, bomo vsake pomoči nadvse veseli.

Darovana denarna sredstva so potrebna za kritje stroškov veterinarske oskrbe za živali, pri katerih je smiselno ter potrebno. Sredstva so namenska in pod v nadaljevanju navedeno oznako namenjena prav za to akcijo.

Če želite finančno pomagati v tej akciji, lahko to storite s finančnim prispevkom s poštno nakaznico na naslov društva Društvo proti mučenju živali Trbovlje, p. p. 67, 1420 Trbovlje, s pripisom namena nakazila »za akcijo – mačke Zagorje«.

Zaradi ločene evidence od siceršnjega društvenega finančnega poslovanja, v izogib dodatnim administrativnim stroškom društva ter zaradi lažje in enostavnejše evidence se je društvo odločilo za obliko zbiranja namenskih prostovoljnih prispevkov nakazil s poštno nakaznico.
Sredstva bodo kot navedeno porabljana namensko v sklopu te akcije.

Seveda pa je več kot dobrodošla tudi drugačna pomoč - infomacije o lokacijah, kjer so zapuščeni mački zadržujejo, hranjenje mačk na določenih lokacijah, pomoč pri ulovu in prevozu v ambulanto itd....Glede te vrste pomoči lahko kotaktirate DPMŽ ali na telefonsko 041 430 565 (Klavdija).

Vsem darovalcem iskrena hvala za pomoč.

DPMŽ TRBOVLJE
 
Objavila Tina ob 09:19 | povezava na objavo |


1 Komentarji:


V 17. avgust 2007 ob 14:28, Blogger sara

Pri naših blokih je ogromno mačk,letos je povozilo že dva mladička:( So pa zelo divje in boječe, tako da jih bo zelo težko ujeti.