21. november 2007
Ukradeni pinči
Ne morem verjet kaj se dogaja pri nas...

V torek, 20. 11. 2007, okrog pete ure popoldan so iz osebnega vozila s parkirišča Kinološkega društva Barje, ob cesti proti Mateni na Ljubljanskem barju, bili ukradeni trije psi pasme pritlikavi pinč. Njihova lastnica, Ivana Kirik, ki na Kinološkem društvu vsak dan vodi tečaje agilityja (kinološka disciplina), je opazila zeleno limuzino, ki je z ugasnjenimi lučmi pripeljala na parkirišče. Postala je le slabo minuto in potem odpeljala, pri tem pa skoraj povzročila prometno nesrečo. Ker so člani društva že imeli slabe izkušnje z ukradenimi torbicami iz avtomobilov, so tečajniki, ki so bili v takrat tudi prisotni na vadišču pomislili, da je spet nekdo prišel poiskat "lahek plen" in se odpeljal, ko je ugotovil, da nima kaj vzeti.

Ko pa je Ivana Kirik stopila do svojega avtomobila je ugotovila, da sta iz zadnjega dela vozila izginila dva transportna plastična boksa, v katerih je imela svoje tri pritlikave pinče.

Poklicala je policijo, ki je prišla na kraj dogodka in naredila zapisnik. Kar nekaj znancev in prijateljev pa se je usedlo v avtomobile in prevozili bližnjo in bolj oddaljeno okolico vadišča, če bi slučajno našli kje ob cesti zavržene pse, a zaman.

Prosimo vas za pomoč. Vsi trije psički so rjave barve in čipirani. Če v vaši soseščini opazite nove pse, ki ustrezajo spodnjim opisom, prosimo pokličite. Samo upamo lahko, da bo nepridipravi tri zveste psičke zapustil vsaj v bližini katerega od azilov ali pa klinike za male živali, kjer bodo poskrbeli, da se bodo štirinožci lahko vrnili v lastničine roke.


Iz avtomobila so izginili:

PINA – 8 let stara psička, ki ima občasno težave s hrbtenico. Njena najočitnejša značilnost so velika netopirska ušesa in elegantna sivina po gobčku. Pina je uspešna tekmovalka v agilityju v kategoriji A1, kjer se redno uvršča na zmagovalne stopničke .



TOY – 8 letni kastrirani samček, poln energije in vedno v gibanju, s kopiranim repom in belo liso na prsnem košu. Tudi on tekmuje v agilityju in sicer v najvišji kategoriji A3.


MALA – 14 mesecev stara psička Ivanine vzreje, bolj drobne postave, odtod je dobila tudi ime. Tudi ona kar kipi od energije. Ker je psička rodovniška ima tudi tetovirno številko: 751.


Za vse informacije o teh treh kužkih bomo nadvse hvaležni. Javite jih lahko na telefonski številki: 040 557 882 – Ivana ali 070 812 805 – Robi!

Pa še povezava do oddaje SVET.

Oznake:

 
Objavila Tina ob 20:12 | povezava na objavo |


2 Komentarji:


V 23. november 2007 ob 09:56, Blogger sara

Pina je že pri svoji lastnici, Toya in Malo pa še vedno iščejo. Toya so baje že videli, male pa ne. Upam, da bodo na koncu vsi pri svoji lastnici!

 

V 27. november 2007 ob 16:46, Blogger Tina

Tudi Toy je najden in je že pri Ivani. Za Malo obstaja verjetnost, da jo je zbil vlak...