18. januar 2006
Detektivka
Še en neuspešen dan je za mano... 2x smo šli iskati psa, pa nam ga ni uspelo ujeti. Videli smo ga dopoldne in popoldne. Dopoldne se nam je pridružil tudi nekdo iz zavetišča za živali, ampak nismo imeli sreče. Se nam je spretno izogibal in posodi s hrano in pomirjevalom tudi. Nadja je bila že čisto zraven njega, samo prijeti bi ga morala... Upam, da bo jutri kaj več sreče.
Pa je šel cel dan za tujega psa, medtem, ko sem svojega malo zanemarjala... no, ne v pravem pomenu besede, ker itak dosti časa tudi prespi, ampak danes je morala 'prespati' v boksu. Ni ji ušel njen vsakodnevni sprehod po evro parku, ampak ostalo je bilo pa bolj tako tako.

Med iskanjem psa sva se šli z Nadjo tudi detektiva. Ob železnici sva šli peš do starega mostu čez Savo, v upanju da bova iz te strani videli kje se zadržuje pes, ki je bil na bregu pod glavno cesto. Stari most je že nekaj časa zaprt, ker je ves les preperel. No, medve opazujeva obalo, ko na drugi strani mostu opaziva zeleni Rover. Ven stopi starejši moški s sivimi lasmi in malo pleše, oblečen v rjavo jakno in črne hlače. V rokah je držal belo vrečko, ki je bila zvezana skupaj. Najprej je šel na en rob mostu, nato na drugega in gledal dol - proti Savi oz. obali. Nato odvrže vrečo in še nekaj časa gleda. Nato se usede v avto in se odpelje nazaj v smeri Zagorja. Z Nadjo opazujeva vrečo v Savi, vendar ta vreča ne potone, ampak se počasi premika ob obali navzgor. Ker psa ni bilo na spregled, sva se odpravili nazaj. Na najino presenečenje je bil zeleni Rover (no, registrske št. raje ne bom napisala) parkiran ob cesti pred mostom. Moški pa je bil na mostu in je hodil v najino smer. Z Nadjo sva se samo spogledali, ko je šel mimo naju. To je bilo za popestritev hladnih in vetrovnih uric, ki sem jih preživela ob Savi.
Če je kdo ob cesti med Zagorjem in Trbovljami ali na Savskem mostu v Zagorju srečal 3 ženske in enega moškega in se je spraševal o tem kaj počnejo, mogoče se ne morejo odločiti kdo bo skočil prvi,... No, to smo bili mi - želeli smo samo pomagati kužku.
To je bilo vse od današnjega dneva. Spet se nisem skoraj nič učila, izpit je pa že v ponedeljek.
 
Objavila Tina ob 17:20 | povezava na objavo |


2 Komentarji:


V 21. januar 2006 ob 22:40, Blogger Cyb3r

Že kaj novega?

Pa vso srečo v ponedeljek na izpitu.

 

V 22. januar 2006 ob 08:43, Blogger Tina

Nič novega... žal. Sva šli s sestro potem še 1x pogledat, pa ga ni bilo tam kot ponavadi. Mogoče grem danes še enkrat. Itak je edina varianta, da ga dobimo ta, da ga primem za ovratnico med spanjem - ko me ne bo videl/slišal. Samo vprašanje, kako bi reagiral. Da bi mu pa vsak dan hrano nosila, pa tudi ne bi bilo prav.