5. junij 2008
Gomica, Sharma in Ajnštajn
Nov dom iščejo trije posebneži...

... dve samički: Gomica (sivo dimasta) in Sharma (črno dimasta) in samček: Ajnštajn (črn). Poleženi konec marca 2008, veterinarsko pregledani in cepljeni, uporabljajo mačji wc; oddajajo se s pogodbo DPŽ Šnoflja, pred oddajo bodo kastrirani oz. sterilizirani.

Kontakt: 070/816-367 (ŠnofljaFon) 040/235-718 (Tina) in info@snoflja.si.

Njihovo zgodbo lahko spremljate na mojpes.net forumu, fotografije pa v albumu. Pobrali smo jih iz ceste oz. iz gradbene mreže, da se navadijo na človeka in da jim ponudimo čim lepše življenje. V tem času odkar so v pri meni v varstvu, so že pokazali, da niso običajni mački... že njihova dlaka je posebna - sploh pri samičkah. Izgledata sivi, vendar imata spodaj popolnoma beli dlako, tako da ju je prav zanimivo božati v obratni smeri, kot jima raste dlaka.


GOMICA


Je najsvetlejša. Ime je dobila po mojem Gomiju, ker mu je bila prvi dan zelo podobna, tako po videzu kot po obnašanju. Medtem, ko sta se se bratec in sestrica igrala in povzročala hrup, je ona spala v naročju, z vsemi štirimi od sebe in se ni pustila motit med spancem. Ko je v naročju se zelo rada z glavo 'zakoplje' v pulover in zaspi. Čeprav je sramežljiva, je tudi zelo igriva. Najraje ima majhne žogice, do miške žal ne pride, ker jo je Ajnštajn čisto okupiral :) Obožuje tudi hrano... ko dobijo brikete v posodi, s tačko spretno premakne posodico proti sebi, da bi dobila kakšen briket več kot bratec in sestrica. Je prava lepotica. Na sliki spodaj smo jo zalotili med njenim lepotnim spancem :)


SHARMA


Po barvi dlake je nekje med Gomico in Ajnštajnom.
Ime ni navdihnila njena šarmantnost ampak Chris Sharma. Tako kot on je tudi Sharma zelo spretna pri plezanju. Prve dni ni imela obstanka v naročju, zdaj je pa že najbolj scrkljan mačji mladič kar sem jih kdaj videla. Takoj, ko me vidi začne presti. Ko se sklonim k njej, mi po roki spleza na ramo, potem se pa z glavico stiska k obrazu in prede... če je v naročju se muza in se prevrača na hrbet, potem pa spet spleza na rame in se spet stiska...
Moja ljubica :*.


AJNŠTAJN


Je najtemnejši od vseh treh, z majhno belo liso na trebuščku. Prvi dan je bil zelo zamišljen in zdelo se mi je, da premišljuje o pomembnih rečeh :) - zato tudi ime Ajnštajn. Tudi on zelo glasno prede, a ne tako glasno kot Sharma. Se tudi rad crklja, ampak bi raje raziskoval. Je enostavno nor na igrače vseh vrst. Najprej je okupiral žogico na vrvici in jo je po napornem boju osvobodil vrvice :). Potem je dobil še nekaj žogic, s katerimi se je igral. Najraje od vseh igrač ima miško iz zajčje kože. z njo se igra toliko časa, dokler ne omaga. Je tudi že ugotovil, da jo lahko prenaša naokoli v gobčku... Le s sestricama je najraje ne bi delil. Na spodnji fotografiji je skupaj z Gomico.

Gomica in Ajnštajn

Oznake: ,

 
Objavila Tina ob 17:42 | povezava na objavo |


2 Komentarji:


V 7. junij 2008 ob 16:57, Blogger Tina

Danes je bil Ajnštajn katriran, Gomica in Sharma pa sta bili sterilizirani.

 

V 11. junij 2008 ob 07:32, Blogger Tina

Ajnštajn je včeraj odšel v nov dom, Sharma pa se v soboto seli na Primorsko.

Oddaja se še Gomica.