15. oktober 2008
Sprehod: območje medveda
Na območju Medije pa vse do Limbarske gore se sprehaja medved (ali več njih). Na sprehodu s psi smo opazili samo njegove stopinje v blatu, medveda pa nismo srečali. Sicer pa so medveda opazili na različnih lokacijah v bližini: Čemšeniška planina, Kum,...
Ne vem, mogoče lansko leto nisem bila pozorna, ampak se mi zdi, da ni bilo toliko govorjenja o medvedih na naših koncih. Sploh ne vem ali naj še hodim po gozdovih in hribih, ker očitno je že povsod medved... ali naj se raje podam v Euro park in na poligon. Dodatni treningi verjetno ne bodo škodili... :)

Chica in Bali

Bali

Chica

moj pes... :D

Oznake: , ,

 
Objavila Tina ob 23:09 | povezava na objavo |


7 Komentarji:


V 16. oktober 2008 ob 14:20, Anonymous Anonimni

Letos je toliko govora o tem medvedu, ker jih ponavadi nimamo tako blizu (mogoče Kum kdaj pa kdaj).

Medved je do 'nas' pricapljal iz okolice lukovice.

Si videla ta prispevek na 24ur.com? Na koncu se še en Zagorjan pojavi (ribič Sašo:).

Kje si to točno videla? Jst bi tut! Nisi nič poslikala?

 

V 16. oktober 2008 ob 14:34, Blogger Unknown

Sem vidla posnetek, ja :)

Poslikala nisem nič, ker se sledi niso tako lepo videle - pa še bolj temno je bilo. Prejšnjič, ko smo bili tam so se pa res lepo videle sledi. Ampak takrat sem bila brez fotoaparata. Lohk pa ti poslikaš :)

Greš proti izviru Medije in potem še naprej po tisti poti - ves čas naravnost. Potem se iz gozdne poti počasi naredi makedamska pot, ki na enem delu ostro zavije desno (proti Golčaju), ampak greš tam kar naravnost po gozdni poti in ne v hrib po makedamu. Kmalu potem opaziš eno opazovalnico in mislim, da tam tudi hranijo srne (ali kakšne druge živali). No, tam je veliko blata in se odtisi tac kar dobro poznajo :) Pa primerno se obuj (jst imam ponavadi kar gumijaste škornje :))

 

V 16. oktober 2008 ob 20:04, Blogger sara

Meni je sodelavka povedala, da je njen fant videl medveda, ko je pogledal skozi okno. Doma pa je iz Briš-čisto blizu nas. Menda jih je na Limbarski gori več, in ne samo eden. Opažen je bil tudi na Trojanah. Mene je tudi malce minilo hoditi po gozdu, sama ne grem nikoli...če si sam je europark zakon:))

 

V 16. oktober 2008 ob 21:35, Blogger Unknown

Sara, sej skozi Briše se moraš peljat, da prideš do Medije... A pol je pa res že čist blizu Zagorja :/
Sej europark je po svoje fajn, ker je blizu pa po ravnem :), ampak se kr mal naveličam, če grem parkrat na teden tja... Morm kakšne nove poti odkrit... Kdo ve za kakšne? :)

 

V 17. oktober 2008 ob 19:39, Blogger sara

Ja, vem da so Briše blizu Medije. Na žalost je medved res čisto blizu. Drugače pa je meni ful všeč na plešah, ker ni skoraj nobenega človeka in je Ari lahko skoraj ves čas spuščen.

 

V 19. oktober 2008 ob 09:41, Anonymous Anonimni

U pismo, me kr zmrazi, ko tole berem. :)

Mal si me zmedla... poznam pot mimo izvira Medije in čez hosto do Limbarske gore. Je to to, al morm kam skrenit.

Sicer medveda (na srečo) ne bom videl, ker sem z motorjem preglasen (vsem pohodnikom: se posipam s pepelom, skušam biti uvideven), bi pa res rad v živ videl kakšno stopinjo.

Ena luštna pot gre mimo mene in potem na direktno na Vrh, kjer imaš zopet veliko možnosti. Levo na Litijsko stran, naprej navzdol na Čolnišče ali Marelo, ali desno na odskočišče padalcev.

Ampak itak verjetno vse poznaš. ;)

 

V 19. oktober 2008 ob 14:15, Blogger Tina

Hmmm verjetno greš oz. se voziš po pravi poti :) Oz. če ne greš čez Golčaj na Limbarsko, potem greš sigurno tam mimo, kjer so stopnje medveda. Malo po tleh poglej na tistem območju kjer je najbolj blatno :)

Ja, tiste poti do Vrha pa poznam... malo morje jih je oz. vse poti vodijo na Vrh :) Morm najt kakšne neobljudene, da so lohk psi večino časa spuščeni.